Bergentheim

Peuterspeelzaal in Bergentheim

Aan de Stationsweg in Bergentheim hebben we in een voormalige schoolgebouw, drie groepen gemaakt bedoeld voor de kinderopvang van 0 tot 4 jaar en één groep voor de Buitenschoolse opvang. Onze ingang is aan de rechterkant en je komt gewoon achterom bij ons naar binnen.

In de voormalige bibliotheek vind je ons grote “peuterplein” en de “Dassenburcht” (BSO). In het andere gedeelte zijn twee groepen voor kinderen van 0 tot 2 jaar en 0 tot 4 jaar.

Ons Aanbod
 

Het aanbod van kinderopvang op deze locatie is:

  • Flexibele kinderopvang 0 tot 4 jaar
  • Flexibele peuteropvang 2 tot 4 jaar
  • Buitenschoolse opvang van 4 tot einde basisschool
  • Vaste opvangplekken voor ;
    • subsidie-peuteropvang 2 tot 4 jaar (voorheen peuterspeelzaal)
    • VVE opvang van 2  tot 4 jaar (na indicering consultatiebureau)
    • SMI opvang 0 tot 4 jaar (na indicering Samen doen)
Deze locatie is prachtig gelegen aan de rand van Bergentheim voorzien van een groot natuurlijk omheind speelterrein en grasveld. Een parkje met hoge bomen en paadjes achter het speelterrein nodigt uit voor wandeling in het “bos”. Het  grasveld wordt ingezet voor buitensporten zoals voetbal, tennis volleyballen en natuurlijk spelletjes die de kinderen zelf bedenken.

Er zijn twee ingangen in Bergentheim. De ingang naar het peuterplein en de BSO en de eerste ingang naar de groepen voor 0 tot 4 jaar.

Hier kom binnen in een centrale hal waar aan de rechterkant de kapstokken zijn afgeschermd en de maxi-cosi bovenop gezet kan worden. De andere ingang heeft ook een centrale hal met kapstokken.In de manden komen de tassen van de BSO kinderen.

Via de eerste ingang loop je naar de babydreumes groep. De inrichting hier is gericht op de allerjongsten. Deze groep heeft twee slaapkamers met totaal 8 slaapplekken voor de jongsten. De groep is passend ingericht voor de allerkleinsten waarbij de nadruk ligt op “prikkelarm” zodat met name de baby’s niet worden overprikkeld. De baby’s kiezen zelf het moment dat ze zich open willen stellen om gestimuleerd en uitgedaagd te worden. De  PM’er zit op de grond en maken zo goed als geen gebruik van wipstoeltjes. Baby’s en ouders krijgen een vaste mentor toegewezen. Er is geen vast dagritme, slapen en eten gebeurt naar behoefte van de baby’s. De baby’s zijn leidend.

Loop je naar de eerst groep dan kom je binnen op de peuteropvang. Deze groep is ingericht voor de peuters vanaf 2 jaar. De kinderen kunnen vanaf 2 jaar gebruik maken van deze groep maar kunnen ook mee naar het peuterplein. Het peuterplein is groots van opzet met veel ruime speelhoeken. We bieden middels het programma Uk en PUK diverse thema’s aan. De beide groepen worden hierop ingericht maar ook zijn er de standaard hoeken zoals de huishoek, puzzelplek, knutselhoek,leeshoek en bouwhoek. De materialen zijn afgestemd voor kinderen in de leeftijd van 1.5 tot 5 jaar.

In de volksmond wordt er nog gesproken van de “peuterspeelzaal” waar peuters naar toe gaan ter voorbereiding op de basisschool. Wij spreken hier van peuteropvang maar aan de naam ligt het niet, de inhoud is hetzelfde. Ook in Bergentheim kunnen werkende ouders dagdelen of hele (werk) dagen peuteropvang afnemen. Ook niet werkende ouders kunnen de peuter vanaf 2  jaar naar de peuteropvang brengen. (voor meer informatie hierover zie kinderopvang op maat / peuteropvang peuterspeelzaal)

De BSO “Dasburcht” heeft een eigen grote ruimte met aangrenzend speelterrein. Deze groep is ingericht voor de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Het spelmateriaal is overzichtelijk en ook zijn er ruime speelhoeken. De ruimte biedt alle kinderen de mogelijkheid zich (alleen) terug te trekken of juist in groepsverband (zowel in kleine als grote groep) activiteiten uit te voeren.  Daarnaast houden we rekening met een aantal vaste routines. Zo is er de mogelijkheid om met de groep iets te drinken of eten, aan een hoge tafel te werken of ergens te rusten. De BSO  beschikt over de mogelijkheid om vaste plekken in te richten voor de allerjongsten. De 4/5 jarigen vinden hier dan ook een huishoek, bouwhoek en andere hoeken terug. Elke donderdag gaan we naar de sporthal in Bergentheim en bieden we daar sport en spel aan. Dit gebeurd door een gediplomeerde sportleerkracht.

We zijn in Bergentheim alle dagen geopend van 7.00 tot 19.00 uur. De feestdagen zijn wij gesloten.

KDV/BSO de Dassenburcht Bergentheim

Stationsweg 22  7691 AR Bergentheim

telefoon; 0634089574

LRK nummer KDV: 185346339

LRK nummer BSO: 274021717

KDV/BSO De Dassenburcgt

Dit zijn de kernwaarden van onze organisatie:

Passie

“Hartstocht voor kinderen”

Flexibel

“Meegaand & plooibaar”

Betrokken

“Aanwezig & bespreekbaar”

Persoonlijk

“Een eigen karakter”

Professioneel

“Goed & vakkundig