Vakantie opvang

Buitenschoolse opvang nodig tijdens schoolvrije dagen?

Vakantie opvang (VO) is een onderdeel van de buitenschoolse opvang.  De vakantieopvang start als een kind een schoolvrije dag heeft, d.w.z. deze dag niet naar school kan vanwege de schoolsluiting. Een schoolvrije dag komt door een studiedag, vakantiedag of een vakantieperiode. 

Opvangtijden;
De opvang tijdens schoolvrije dagen is geopend van 6.45 tot 19.00 uur.  Niet elke BSO – locatie zal tijdens een schoolvrije dag worden geopend. Opening gebeurd op basis van reserveringen en mogelijkheden.  

Groepssamenstelling:
De doelstelling van vakantie opvang is een pedagogisch verantwoorde opvang bieden aan kinderen van 4 tot 13 jaar tijdens de schoolvakanties. Dit betekent dat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar zitten. Voordelen hierbij zijn: broertjes en zusjes zitten bij elkaar in de groep. Jonge kinderen leren van oudere kinderen en oudere kinderen leren rekening houden met jongere kinderen. 

Vaste gezichten 
Ook bij de buitenschoolse opvang tijdens schoolvrije dagen staan bekende pedagogisch medewerkers klaar om uw kind(eren) op te vangen.    

In een vakantieperiode worden de kinderen van de BSO-groepen DAS- plein en DAS sport samengevoegd op één en/of meerdere locaties (afhankelijk van het aantal kinderen). Het is immers leuker om ook in vakanties lekker te kunnen samen spelen. Tijdens schoolvakanties worden er speciale programma’s georganiseerd. Hierbij staat de leeftijd en de mogelijkheden van de kinderen voor ons centraal. Samen met leeftijdsgenoten kunnen de kinderen deelnemen aan de aangeboden activiteiten.   

Vakantieopvang (VO) Hardenberg of Ane;
De vakantieopvang gebeurt zo nodig op de locatie in Baalderveld of Ane. Dit is afhankelijk van de aanvraag van de kinderen van de diverse locaties in een vakantieperiode. Hier is een grote aparte groepsruimte waarbij in de vakantie verschillende hoeken/werkplekken gemaakt worden. In de wijk Baalderveld gelegen aan het Herderstasje treffen we de ruimste locatie van de “Dassenburcht”. Deze locatie ligt prachtig vrij met ruim zicht over het park en water, midden in de woonwijk centraal tussen de drie basisscholen. Een mooie rustige plek aan een fietspad met eigen afgeschermde speelruimtes voor de jonge kinderen. Een grasweide met zandbakken en veel ruimte om te leren lopen, lekker rennen, steppen en fietsen. In Ane gelegen aan de Steeghe hebben we een prachtige eigen binnenruimte met maar liefst 4 grote groepsruimten. Ook liggen het buitenspeelterrein aansluitend aan de opvang en zitten we midden tussen de weilanden.  

Vrijetijdsbesteding
Willen ze naar buiten, knutselen, lezen, of iets anders, dan zijn zij daar (in overleg) vrij in. Elke dag organiseren we een activiteiten, maar de kinderen zijn vrij om hieraan mee te doen. Het is immers hun vrije tijd. Verder hebben wij een ruim aanbod in speelgoed waaruit kinderen mogen kiezen (bouwmaterialen, een huishoek, lego, K’nex, puzzels, spellen, buitenspeelgoed etc.).  

DOE dagen
Tijdens de gezamenlijke schoolvakanties (m.u.v. de kerstvakantie) worden er diverse DOE dagen georganiseerd. Soms worden er DOE dagen georganiseerd op één van onze locaties en gaan we samen naar een speeltuin, bos of boerderij in de buurt. DOE dagen bestaan ook vaak uit leuke uitstapjes, bijvoorbeeld; Monkey Town, de Wolventuin, Drentse Koe etc.  

Voor schoolvrije dagen (VO) geldt; 

  • Eigen breng- en haaltijden met een minimale betalingsverplichting van 8 uur (per opvang dag)
  • Op DOE dagen geldt een reservering- en betalingsverplichting van 9.00 tot 17.00 uur
  • Voor DOE dagen betaalt u GEEN extra kosten alleen de opvangkosten van die dag.  
  • Alles inbegrepen (entree uitje, vervoer tijdens DOE dagen en eten en drinken)

Wij bieden ook uitsluitend vakantieopvang aan voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar. (mocht u in de reguliere schoolweken geen BSO opvang nodig zijn). 

 

 

Dit zijn de kernwaarden van onze organisatie:

Passie

“Hartstocht voor kinderen”

Flexibel

“Meegaand & plooibaar”

Betrokken

“Aanwezig & bespreekbaar”

Persoonlijk

“Een eigen karakter”

Professioneel

“Goed & vakkundig