Vakantie opvang

Opvang nodig tijdens schoolvakanties? 

Vakantie opvang is een onderdeel van de naschoolse opvang. Heeft u in schoolweken geen opvang nodig, maar in schoolvakanties wel, dan is de vakantie opvang ideaal. Voor de personele planning dient u tijdig doch 3 weken voor aanvang van elke vakantie uw kind aan te melden.
In de vakantieperiode worden de kinderen van de diverse BSO groepen samen gevoegd op één en/of meerdere locaties (afhankelijk van het aantal kinderen). Het is immers leuker om ook in vakanties lekker te kunnen samen spelen. Tijdens schoolvakanties worden er speciale programma’s georganiseerd. Hierbij staat de leeftijd en de mogelijkheden van de kinderen voor ons centraal. Samen met leeftijdsgenoten kunnen de kinderen deelnemen aan de aangeboden activiteiten. 

Vrijetijdsbesteding
Willen ze naar buiten, knutselen, lezen, of iets anders, dan zijn zij daar (in overleg) vrij in. Elke dag organiseren we een activiteiten, maar de kinderen zijn vrij om hieraan mee te doen. Het is immers hun vrije tijd. Verder hebben wij een ruim aanbod in speelgoed waaruit kinderen mogen kiezen ( bouwmaterialen, een huishoek, lego, knex, puzzels, spellen, buitenspeelgoed etc.).

Groepssamenstelling:
De doelstelling van vakantie opvang is een pedagogisch verantwoorde opvang bieden aan kinderen van 4 tot 13 jaar tijdens de schoolvakanties. Dit betekent dat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar zitten. Voordelen hierbij zijn: Broertjes en zusjes zitten bij elkaar in de groep. Jonge kinderen leren van oudere kinderen en oudere kinderen leren rekening houden met jongere kinderen.De opvang benadert zoveel mogelijk de thuissituatie.

Locatie ANE;
De vakantieopvang gebeurd zo nodig op de locatie in Ane. Dit is afhankelijk van de aanvraag van de kinderen van de diverse locaties in een vakantieperiode. Hier is een grote aparte groepsruimte waar bij in de vakantie verschillende hoeken / werkplekken gemaakt worden . Ane heeft een groot landelijk gelegen buitenterrein met oa. een voetbalveld, een tafeltennistafel en een klimtoestel dat tevens een “hangplek”functie vervult en groot speelterras. Er is veel binnen- en buitenspeelruimte, zodat de kinderen volop kunnen bewegen! Ook hier zijn de groepen verticaal, dat wil zeggen dat kinderen van alle leeftijden bij elkaar werken en spelen. De “vakantietaxi” haalt de kinderen van de overige locaties en brengt ze weer terug. Hierdoor hebben ouders geen omkijken naar extra vervoer ed. Natuurlijk kunnen ouders ook zelf brengen en halen.

Uitstapjes In de vakantie gaan wij elke week gemiddeld twee keer per week een uitstapje maken. Met de oudere kinderen soms wat vaker. We kiezen dan een locatie in de buurt waar alle kinderen een uitdagende dag hebben. Dit kan een speeltuin zijn maar ook een boerderij of naar het bos gaan behoort tot de mogelijkheden. In elke vakantie kijken we daarom ook naar het aanbod van de kinderen en welke mogelijkheden dit geeft voor een uitstapje. Ook voor een uitstapje betaald u geen extra kosten alleen de opvangkosten van die dag. Echter bij een uitstapje is er wel een starttijd van 8.30 uur tot 17.00 uur omdat het anders niet mogelijk is om de dag de hele dag te spelen.

Groepsleiding 
Op de groep werken 1 of 2 voor de kinderen bekende pedagogisch medewerkers. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte. De PM-ers hebben een op het werk afgestemde opleiding. De groepsleiding wordt mogelijk bijgestaan door stagiaires en samen vormen zij een team.

Ook voor de vakantieopvang geldt;

  • Eigen breng- en haaltijden (vaste tijden op uitstapdagen van 8.30 tot 17.00 uur)
  • Uurtje-factuurtje
  • Alles inbegrepen (voeding en tussendoortjes)
  • Eigen online NIO ouderscherm
  • Alleen opvang in de vakantieweken is ook mogelijk. De vakantieopvang valt onder de wet op de kinderopvang.
    Informeer naar onze mogelijkheden.

Dit zijn de kernwaarden van onze organisatie:

Passie

“Hartstocht voor kinderen”

Flexibel

“Meegaand & plooibaar”

Betrokken

“Aanwezig & bespreekbaar”

Persoonlijk

“Een eigen karakter”

Professioneel

“Goed & vakkundig