Stage

Ben jij op zoek naar een stageplek binnen de kinderopvang?

Ben jij een gemotiveerde pedagogisch professional in opleiding en opzoek naar een uitdagende stageplek binnen de kinderopvang? 

Stuur dan jouw stagevraag, motivatiebrief en CV naar het stage mailadres: stage@kinderdagverblijfdedassenburcht.nl t.a.v. Monique en wie weet zien wij jou dan terug bij ons op de werkvloer.

Wij zijn als organisatie een erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat wij op al onze locaties stagebegeleiding kunnen bieden aan jou. Ga jij stage lopen binnen onze organisatie? Dan krijg je een vaste locatie en een ervaren stagebegeleider toegewezen die jou al lerende meeneemt in de praktijk. De beste manier om een vak te leren is door het te doen. Wij begeleiden hierbij op maat en persoonsgericht, wij kijken hierbij tevens naar jouw eigen ervaringen en achtergrond. Bij ons krijg je de tijd en ruimte om ervaring op te doen en te leren, tevens is bij ons de mogelijkheid om af te studeren en mogen er binnen ons bedrijf praktijkexamens worden afgenomen. 

Vaste groepen en vaste gezichten dragen bij aan een stabiele, veilige omgeving voor het kind. Net als vaste ruimten en een vast dagritme. Als pedagogisch professional in opleiding start jij je stage opbouwend in fases en begin je met de huishoudelijke en verzorgende taken. In deze startperiode geef je jouzelf maar tevens ouders, kinderen en collega’s de ruimte om jou te leren kennen en aan jou te wennen, wanneer deze periode goed is verlopen kunnen jou taken binnen de groep in afstemming met jou stagebegeleider worden uitgebouwd. Wij kiezen ervoor om de opbouw in verschillende fases te doorlopen om het voor alle partijen haalbaar en werkbaar te houden. Hoe verder jij komt in je opleiding, hoe meer taken jij mag uitvoeren in de praktijk. Denk hierbij aan: Het voorbereiden en uitvoeren van een activiteitenprogramma, het voorbereiden en maken van een stimuleringsplan, kind en groep gebonden taken uitvoeren, aansluiten en verdiepen in het pedagogisch beleid en hierin opdrachten maken. Etc. Je krijgt bij ons de ruimte en begeleiding om te werken aan de competenties en opdrachten vanuit school. 

Maar wat verwachten wij dan van jou?
Wij ontvangen voor aanvang van een eventuele stage een motivatiebrief + CV, dit zodat wij alvast beeld kunnen opdoen van de persoon die interesse heeft in onze organisatie. N.a.v. deze informatie volgt er een uitnodiging met de stagecoördinator, dit kan ook een uitnodiging zijn waarin meerdere stagiairs tegelijk worden uitgenodigd. 

Wij verwachten een gemotiveerde pedagogisch professional in opleiding te ontvangen die in staat is om eigen verantwoordelijkheid en initiatief te nemen en daarnaast ook open staat voor feedback. Immers is dit jouw leertraject voor jou eigen toekomstige baan, wij leggen dan ook de regie in jouw eigen handen en ondersteunen en begeleiden jou hierin waar nodig. Wij streven ernaar om jullie zelfstandigheid hierin te bevorderen en te bewaken. 

Wij bieden stageplekken aan voor verschillende opleidingen, o.a. de opleidingen: 

  • Pedagogisch medewerker niveau 3
  • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4
  • Sport en bewegingsleider niveau 3
    *Staat jouw opleiding er niet tussen maar mag jij wel stage lopen binnen de kinderopvang? Mail dan jouw vraag omtrent stage naar het stage mailadres zodat wij samen kunnen kijken naar eventuele mogelijkheden binnen onze organisatie.  

Ben jij na het lezen van bovenstaande tekst nog enthousiaster en nieuwsgieriger geworden naar onze organisatie? Mail dan je motivatiebrief + CV naar:
stage@kinderdagverblijfdedassenburcht.nl  (t.a.v. Monique)

Wij behandelen alleen stage aanvragen die binnenkomen middels bovenstaande e-mailadres. Wij behandelen stage aanvragen niet telefonisch. Via andere kanalen contact zoeken m.b.t. stageaanvragen wordt dan ook niet aangenomen en in behandeling genomen. 

 

Dit zijn de kernwaarden van onze organisatie:

Passie

“Hartstocht voor kinderen”

Flexibel

“Meegaand & plooibaar”

Betrokken

“Aanwezig & bespreekbaar”

Persoonlijk

“Een eigen karakter”

Professioneel

“Goed & vakkundig