Heemse

Kindcentrum van Heemse

Aan de rand van Heemse ligt gelijk bij binnenkomst aan de linkerkant ons kindcentrum van Heemse. Dit voormalige wijkgebouw is verbouwd tot een mooie locatie voor de opvang van kinderen van 0 tot 12 jaar. Rondom gelegen in bosschages op loopafstand van de drie bassischolen waardoor kinderen vanaf 4 jaar in de eigen wijk opgevangen kunnen worden. De locatie heeft eigen parkeerplaatsen aan de voorkant  met ruimte om kinderen veilig weg te brengen of op te halen.
Ons Aanbod
Het aanbod van kinderopvang op deze locatie is;

 

  • (Flexibele) kinderopvang 0 tot 4 jaar
  • Peuterspeelzaal van 2 tot 4 jaar
  • Vaste plekken subsidie-peuterspeelzaal 2 tot 4 jaar
  • Vaste plekken VVE opvang (na indicering) van 2 tot 4 jaar
  • SMI plekken (Sociaal medische indicatie)
  • Flexibele Buitenschoolse opvang van 4 tot einde basisschool
  • Sport BSO

 

De locatie is geopend op maandag t/m vrijdag van 6:45 uur tot 19.00 uur
Er zijn drie ruime stamgroepen (gem 62 m2) waarbij vanuit twee groepen, het toilet en slaapkamer bereikbaar zijn. Een grote centrale keuken in het hart van het gebouw verbindt de groepen met elkaar. De groepen zijn open en ruim van opzet. De babygroep heeft een ruime grondbox waar de jonge kinderen veilig kunnen oefenen in rollen en kruipen. De peutergroepen zijn passend ingericht met diverse speelhoeken. Er zijn 2 stamgroepen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en 1 stamgroep voor peuters van 2 tot 4 jaar. Op de locatie in Heemse bieden wij ook (subsidie) peuteropvang / de peuterspeelzaal aan en is er ruimte voor peuters vanaf 2 jaar met een VVE indicatie. In overleg met de ouders gaan kinderen bij de leeftijd van 2 jaar overstappen naar de peutergroep. De peutergroep bereid de kinderen voor op de basisschool.(zie peuterplus programma). Ook wordt hier het contact met de Buitenschoolse opvang intensiever.
Rondom het gebouw komt een groot natuurlijk speelterrein met veel uitdagende speelplaatsen voor alle leeftijden. Hier kunnen de kinderen veilig spelen met divers speelmateriaal. We hebben fietsjes , loopauto’s en natuurlijk de trekkers. Ook is er een glijbaan en speelhuisje. Natuurlijk ontbreekt de zandbak niet voor de diverse overheerlijke zandtaarten. Voor de allerkleinsten die net lopen zijn er een afgeschermde hoek met zachte ondergrond. Hierdoor kunnen ze veilig mee naar buiten en worden niet “omgereden” door de ouderen. Naar buiten doen we elke dag en ook wandelen we regelmatig de wijk in. Op naar het dierenparkje of de nabij gelegen speeltuin en speelterreinen voor de kinderen.
In de derde groep bieden wij ook de buitenschoolse opvang aan voor o.a. de scholen in Heemse en de Marslanden. De Buitenschoolse opvang heeft een eigen ruimte, zowel binnen als buiten. Daarnaast is er de SPORT BSO op maandag / dinsdag en donderdag na schooltijd. Hier bieden we aan de kinderen vanaf 4 jaar een gevarieerd sport- en spelprogramma.
Door de bijna landelijke ligging gaan we regelmatig een “weilandje om” en bezoeken we de koeien, paarden en schapen. De boodschappen halen we natuurlijk bij de Spar om de hoek. Een leuk en educatief uitje waar we veel kinderen dagelijks blij mee maken.
KDV/BSO de “Dassenburcht” Heemse
Meteoorlaan 2 7771EB Hardenberg
Telefoonnummer: 06 14 23 43 29
LRK-nummer KDV:231073689
BSO: 250368419

De "Dassenburcht" Heemse

Dit zijn de kernwaarden van onze organisatie:

Passie

“Hartstocht voor kinderen”

Flexibel

“Meegaand & plooibaar”

Betrokken

“Aanwezig & bespreekbaar”

Persoonlijk

“Een eigen karakter”

Professioneel

“Goed & vakkundig