PO/PZS voor
werkende ouders

Peuteropvang op de Dassenburcht. PUK is al aan het spelen. Kom je ook?

Heeft je peuter behoefte aan wat meer uitdaging? Of aan het leren en spelen samen met andere kinderen?   Dan is het een goed idee om hem of haar aan te melden voor de peuteropvang. Wij bieden peuteropvang aan op alle locaties in De Krim, Gramsbergen, Baalderveld, Heemse, Lutten en Ane.

Wat is een peuteropvang (of de  peuterspeelzaal) De peuteropvang is een plaats waar uw kind naar hartenlust kan spelen met leeftijdgenootjes. De leidster zorgt voor een gezellige, ontspannen sfeer waarin de kinderen zich op hun gemak voelen. Door het aanbieden van gevarieerde speelse activiteiten wordt de ontwikkeling van het kind zoveel mogelijk gestimuleerd. 

Peuteropvang met toeslag betekent dat de ouder recht op kinderopvangtoeslag heeft. Middels deze toeslag krijgen ouders de mogelijkheid om zelf peuteropvang aan te vragen wanneer zij dit noodzakelijk vinden voor hun zoon of dochter. Werkende ouders kunnen zelfs aangeven hoe vaak en wanneer een kind gebruik maakt van de peuteropvang.  Deze vorm wordt vaak gebruikt in combinatie met grootoudersopvang. De ouder brengt het kind naar de peuteropvang en de grootouder haalt het kind op van de opvang. Voor werkende ouders, die intern de opvang van hun kind hebben geregeld, kunnen hun kind zelf naar de peuteropvang brengen. Zij kunnen hun kind op de niet werkdagen naar de peuteropvang brengen. Ook is deze vorm ideaal voor een combinatie met gastouderopvang.  De peuteropvang is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar. 

Voor u als ouder is de peuteropvang ook een plaats waar u andere ouders kunt ontmoeten. Als u vragen heeft over de opvoeding van uw kind, kunt u bij de leidster terecht voor advies.  Ook bezoekt een jeugdverpleegkundige of logopediste regelmatige de peutergroep om leidsters te ondersteunen met opvoedingsvragen. 

De peuteropvang kan zowel ‘s ochtends en ‘s middags. Een dagdeel duurt ongeveer 3 uur en kan gelijk lopen met de tijden van de basisschool om zo een combinatie te kunnen maken met vervoer van een eventueel ouder kind. 

Voor een informatieboekje verwijzen wij u naar de link “GGD / Formulieren“. Hier staat meer informatie over de (subsidie) peuteropvang.

Dit zijn de kernwaarden van onze organisatie:

Passie

“Hartstocht voor kinderen”

Flexibel

“Meegaand & plooibaar”

Betrokken

“Aanwezig & bespreekbaar”

Persoonlijk

“Een eigen karakter”

Professioneel

“Goed & vakkundig