PO/PSZ voor
werkende ouders

Peuteropvang bij de Dassenburcht. Puk is al aan het spelen. Kom je ook?
Heeft je peuter behoefte aan wat meer uitdaging? Of aan het leren en spelen samen met andere kinderen? Dan is het een goed idee om hem of haar aan te melden voor de peuteropvang. Wij bieden peuteropvang aan op alle locaties in Ane, Gramsbergen, Baalderveld, Heemse, Lutten en Bergentheim.

Wat is een peuteropvang (of de peuterspeelzaal). De peuteropvang is een plaats waar uw kind naar hartenlust kan spelen met leeftijdgenootjes. De pedagogisch medewerker zorgt voor een gezellige, ontspannen sfeer waarin de kinderen zich op hun gemak voelen. Door het aanbieden van gevarieerde speelse activiteiten wordt de ontwikkeling van het kind zoveel mogelijk gestimuleerd.

Peuteropvang met toeslag betekent dat de ouder recht op kinderopvangtoeslag heeft. Middels deze toeslag krijgen ouders de mogelijkheid om zelf peuteropvang aan te vragen wanneer zij dit noodzakelijk vinden voor hun zoon of dochter. Werkende ouders kunnen zelfs aangeven hoe vaak en wanneer een kind gebruik maakt van de peuteropvang.  Deze vorm wordt vaak gebruikt in combinatie met oppas opa en oma. De ouder brengt het kind naar de peuteropvang en de opa en/of oma haalt het kind op van de opvang.  Zij kunnen hun kind op de niet werkdagen naar de peuteropvang brengen. Ook is deze vorm ideaal voor een combinatie met ons kinderdagverblijf. De peuteropvang is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Voor u als ouder is de peuteropvang ook een plaats waar u andere ouders kunt ontmoeten. Als u vragen heeft over de opvoeding van uw kind, kunt u bij de pedagogisch medewerker terecht voor advies.  Ook bezoekt een jeugdverpleegkundige of logopediste regelmatige de peutergroep om pedagogisch medewerkers te ondersteunen met opvoedingsvragen.

Wij bieden dagelijks op al onze locaties peuteropvang aan van 8.30-12.30uur.

Voor een informatieboekje verwijzen wij u naar de link “GGD / Formulieren“. Hier staat meer informatie over de (subsidie) peuteropvang.

Dit zijn de kernwaarden van onze organisatie:

Passie

“Hartstocht voor kinderen”

Flexibel

“Meegaand & plooibaar”

Betrokken

“Aanwezig & bespreekbaar”

Persoonlijk

“Een eigen karakter”

Professioneel

“Goed & vakkundig