Onder_1_dak__2_.jpg"de Fontein" te Lutten

Een prachtig gebouw, welke in 2018 in gebruik is genomen door de Bibliotheek, de Basisschool "CBS de Fontein" en de kinderopvang "de Dassenburcht".De aangebouwde sportzaal geeft de verenigingen weer de mogelijkheden om te sporten in Lutten. Een multifunctioneel gebouw , een ontmoetingsplaats voor de Luttenaren, een aanwinst voor het dorp

fontein_okt_2017.jpgDeze locatie heeft een prachtige eigen ruimte in de Fontein. Middels een eigen ingang en gang (met voldoende ruimte voor kapstokken/ maxicosi ev.) kom je in onze groepsruimte. Hier komen dagelijks 16 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. We hebben een vast team van pedagogisch medewerkers met veel ervaring in de kinderopvang.

De groep is ruim opgezet met hoge tafels om te eten en te spelen. Een huishoek bouwhoek en leeshoek zijn er natuurlijk ook op deze groep. Middels kasten zijn er veilige speelhoeken gecreëerd voor de kleinsten en de wat groteren. Hierdoor kunnen dreumesen en peuters heerlijk spelen. Daarbij heeft de groep een aparte slaapkamer met 6 bedden en aparte verzorgingsruimte. In de verzorgingsruimte zijn toiletten voor de kinderen. Dit zijn toiletten op de hoogte van peuters. Er is een mooie centrale keuken voorzien van vaatwasser en magnetron.

Via een binnendeur komen we op het werkplein van de kleuters, waardoor we een mooie samenwerking hebben met de onderbouw van CBS de Fontein. Een voorbeeld is samen een voorleesdag waarbij peuters en kleuters samen in de kleuterklas voorgelezen werden en samen konden spelen. Hierdoor is de doorgaande lijn naar “de basisschool” enkel oversteken geworden. Immers zijn we al buren…. aanmelden voor de CBS de Fontein verloopt via de basisschool info@cbsdefonteinlutten.nl

Een eigen plein gelegen aan de voorkant van onze ruimte maakt het geheel af. Zandbakken een speelkeuken een heerlijke lounge set en veel ruimte om op fietsjes en trekkers rond te rijden. Het plein is veilig omheind en een mooie groene haag zorgt dat we veilig kunnen spelen als de “grote” kinderen ook op het schoolplein zijn.

De Buitenschoolse opvang heeft een eigen plek op één van de werkpleinen . Deze wordt dagelijks passend ingericht voor de doelgroep van 4 tot 12 jaar. Er is een bouwhoek een knutselruimte en ook kan men lekker chillen. In overleg met de basisschool maken we gebruik van het schoolplein van de school of de sporthal.

In april 2019 is de Speeltuin “de Flierefluiters” heropend. Dit na een grote verbouwing en uitbreiding van de speeltuin met een heuse beweegtuin. Hier maken we met alle kinderen dankbaar gebruik van.

We zijn een VVE gecertificeerd opvang hierdoor hebben we dagelijks een peuterspeelzaal-groep. Hierdoor is er ook subsidie- en VVE peuteropvang voor kinderen van 21/2  tot 4 jaar. Wilt u meer weten over de opvangvormen en de mogelijkheden, stel uw vraag gerust via de mailing..... 

 KDV/ BSO de "Dassenburcht" Lutten Goudenregenstraat  21 7775AX Lutten

 Telefoonnummer van de locatie 0641513450

 LRK KDV; 216409251

 LRK BSO; 226487933