Lutten

Multifunctioneel gebouw in Lutten

Een prachtig gebouw, welke in 2018 in gebruik is genomen door de Bibliotheek, de Basisschool “CBS de Fontein” en de kinderopvang “de Dassenburcht”. De aangebouwde sportzaal geeft de verenigingen weer de mogelijkheden om te sporten in Lutten. Een multifunctioneel gebouw , een ontmoetingsplaats voor de Luttenaren, een aanwinst voor het dorp.

Deze locatie heeft een prachtige eigen ruimte in CBS de Fontein. Middels een eigen ingang over het plein en gang (met voldoende ruimte voor kapstokken/ maxicosi ev.) kom je in onze groepsruimte. Hier komen dagelijks 16 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. We hebben een vast team van pedagogisch medewerkers met veel ervaring in de kinderopvang.

Stamgroep
Het aanbod op deze kinderopvang locatie is:

  • (Flexibele) kinderopvang 0 tot 4 jaar
  • Peuterspeelzaal van 2 tot 4 jaar
  • Vaste plekken subsidie-peuterspeelzaal 2 tot 4 jaar
  • Vaste plekken VVE opvang (na indicering) van 2 tot 4 jaar
  • SMI plekken (Sociaal medische indicatie)
  • Flexibele Buitenschoolse opvang van 4 tot einde basisschool
  • Sport BSO

 

De locatie is geopend op maandag t/m vrijdag van 6:45 uur tot 19.00 uur

De groep is ruim opgezet met hoge tafels om te eten en te spelen. Een huishoek bouwhoek en leeshoek zijn er natuurlijk ook op deze groep. Middels kasten zijn er veilige speelhoeken gecreëerd voor de kleinsten en de wat groteren. Hierdoor kunnen dreumesen en peuters heerlijk spelen. Daarbij heeft de groep twee aparte slaapkamers met 6 bedden en aparte verzorgingsruimte. In de verzorgingsruimte zijn toiletten voor de kinderen. Dit zijn toiletten op de hoogte van peuters. Er is een mooie centrale keuken voorzien van vaatwasser en magnetron.

Via een binnendeur komen we op het werkplein van de kleuters, waardoor we een mooie samenwerking hebben met de onderbouw van CBS de Fontein. Een voorbeeld is samen een voorleesdag waarbij peuters en kleuters samen in de kleuterklas voorgelezen werden en samen konden spelen. Hierdoor is de doorgaande lijn naar “de basisschool” enkel oversteken geworden, aanmelden voor de CBS de Fontein verloopt via de basisschool middels de mailing info@cbsdefonteinlutten.nl

Een eigen plein gelegen aan de voorkant van onze ruimte maakt het geheel af. Zandbakken een speelkeuken een heerlijke lounge set en veel ruimte om op fietsjes en trekkers rond te rijden. Het plein is veilig omheind en een mooie groene haag zorgt dat we veilig kunnen spelen als de “grote” kinderen ook op het schoolplein zijn.

De Buitenschoolse opvang heeft een eigen plek op één van de werkpleinen maar ook de sportzaal. Het werkplein wordt dagelijks passend ingericht voor de doelgroep van 4 tot 12 jaar. Er is een bouwhoek een knutselruimte en ook kan men lekker chillen.

In april 2019 is de Speeltuin “de Flierefluiters” heropend. Dit na een grote verbouwing en uitbreiding van de speeltuin met een heuse beweegtuin. Hier maken we met alle kinderen dankbaar gebruik van.

We zijn een VVE gecertificeerd opvang hierdoor hebben we dagelijks een peuterspeelzaalgroep. Hierdoor is er ook subsidie- en VVE peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

KDV/BSO De ”Dassenburcht” Lutten Goudenregenstraat
Goudenregenstraat 21
7775 AX Lutten
telefoon; 06-41513450
LRK KDV; 216409251
LRK BSO; 226487933

KDV De ”Dassenburcht” Peuteropvang Middenweg
Middenweg  3
7775 CA Lutten
telefoon; 06-18967711
LRK nummer KDV ; 219873537

BSO De ”Dassenburcht” Kinderkeet Middenweg
Middenweg  3
7775 CA Lutten
telefoon; 06-18967711
LRK nummer BSO ; 985952301

Dit zijn de kernwaarden van onze organisatie:

Passie

“Hartstocht voor kinderen”

Flexibel

“Meegaand & plooibaar”

Betrokken

“Aanwezig & bespreekbaar”

Persoonlijk

“Een eigen karakter”

Professioneel

“Goed & vakkundig