Gramsbergen

Locatie met eigen sporthal.

De locatie Gramsbergen is sinds december 2013 gevestigd in het M.F.C. De Binder in Gramsbergen. Een Multi Functioneel Centrum waar meerdere organisaties een vaste plek hebben waaronder de huisarts, de fysiotherapeut, logopedist en de bibliotheek. De aangrenzende sporthal wordt gebruikt voor de sport BSO maar ook de peuters gaan hier 2 wekelijks sporten.
Ons aanbod
  • Flexibele kinderopvang 0 tot 4 jaar
  • Flexibele peuteropvang 2 tot 4 jaar
  • Vaste plekken subsidie-peuteropvang 2  tot 4 jaar (voorheen peuterspeelzaal)
  • Vaste plekken VE opvang (na indicering JGZ) van 2 tot 4 jaar
  • SMI (sociaal medische indicatie na indicering Samen doen) van 0 tot 12 jaar
  • Flexibele Buitenschoolse opvang van 4 tot einde basisschool
  • Flexibele SPORT BSO van 4 tot einde basisschool
Onze locatie is ingericht voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Het M.F.C. heeft 2 centrale in/uitgangen. Ouders kunnen gebruik maken van beide hoofdingangen waarbij de dorpshuis in – uitgang de voorkeur heeft in verband met de aangesloten grote parkeerplaats.

Middels een brede gang bereikt men in het midden van het pand, de ingang van De Dassenburcht voor de kinderen van 0 tot 4 jaar. Via de afgesloten entree (voorzien van bel en intercom) komen we in de eigen centrale hal. In deze hal zijn er kapstokken voor de kinderen. Hier kunnen de kinderen hun jassen en tassen ophangen. De entree is ruim en biedt ruimte genoeg voor het plaatsen van maxi cosi’s.

Bij binnenkomst hangt er bij de stamgroepen een ‘Wist u Dat’ bord waarop informatie wordt geschreven over het kinderdagverblijf, voor de ouders. Ook de namen en foto’s van de Pedagogisch medewerkers hangen bij elke stamgroep. Daarnaast hangt er een bord van de oudercommissie Gramsbergen. Hierop vermelden zij hun leden en eventuele informatie over vergaderingen of andere zaken betreffende de OC.

Deze ruitme is ingedeeld in twee grote groepen, die we kunnen delen of aanpassen in grote door twee schuifwanden, zodat de groepen zo nodig groter en kleiner gemaakt kunnen worden. We hebben gekozen om beide groepen voor 0 tot vier jaar in te richten. Echter ligt momenteel het accent op een ruimte links  voor de baby / dreumes, van 0 tot 2.5 jaar en een ruime groepsruimte aan de rechterkant voor de peuters van 2.5 tot 4 jaar.

De andere stamgroep is bereikbaar via de centrale gang. Hier hebben we nog een extra groepslokaal van 100 m2.

Deze stamgroep is momenteel ingericht voor peuteropvang vanaf ca. 2 jaar. De groep heeft overzichtelijke hoeken.  Ook hier zijn de materialen, geschikt voor diverse leeftijdsgroepen in kasten geplaatst. De kasten staan tegen de muur geplaatst. De overige materialen zijn niet toegankelijk zonder pm’er. Daarbij is tevens materiaal voor de Buitenschoolse opvang op deze groep aanwezig.

Ook hebben de alle stamgroepen minimaal 4 overzichtelijk grote speelhoeken een huishoek met keukentje en passende spullen. Er is een bouwhoek met blokken, duplo/lego primo en auto’s. Meerdere ontwikkelingsmaterialen worden samen met door beide groepen gebruikt. Hierdoor beschikt de groep over extra veel speelgoed, welke afwisselend in de groep komt. De ontwikkelingsmaterialen zijn afgestemd op de ontwikkeling en leeftijd van de kinderen.

We werken met de methode “Uk en PUK” die we alle kinderen aanbieden. Aan  peuters vanaf 2 jaar bieden wij peuterprogramma aan. Beide peutergroep bieden plek aan 16 kinderen waar per groep 2 geschoolde pedagogisch medewerkers werken. Er is een ruime keuken en er zijn 2 slaapkamers, in elke slaapkamer hebben we  8 bedden (4 hoogslapers per slaapkamer). In de derde ruimte is ook een keukenblok aanwezig en een separaat toilet.

De peuterspeelzaal “‘T Purkennest” is voor de komst van de Binder gestopt. Wij, als organisatie hebben ‘T Purkennest overgenomen en bieden ouders nog steeds (via de subsidie regeling van de gemeente) peuterspeelzaal aan onder de naam peuteropvang aan. Zie ook bij formulieren “peuteropvang’ over de wettelijke regeling en wat uw maandelijkse bijdrage is voor een subsidieplek.

Voor het pand ligt een grote speelruimte, met een dubbele zandbak omgeven door een tegelplein. Daarna gaat het terrein over in een natuurlijk speel en doe terrein. Via kleine paadjes ontdekken de kinderen overal plekken om te spelen en te ontdekken. De heuvel zorgt voor een uitdaging richting klimmen en rollen. Een grasveld biedt ruimte om de voetballen of te luieren. Deze speelruimte is omgeven door een beukhaag en een hekwerk. Het is een natuurlijke ontdektuin voor jong en oud. De kinderen kunnen nu al heerlijk rondjes fietsen of op de trekker rijden. Bij de andere groep is een groot speelveld waar we met de oudste peuters heerlijk buiten kunnen spelen .
In Gramsbergen gaan we naar de supermarkt en de groenteboer. Ook gaan de kinderen mee om broertjes of zusjes uit school te halen.

We zijn hier dagelijks geopend van 6.45 tot 19.00 uur voor alle kinderen. Ook in de vakanties is de locatie geopend. Tijdens de reguliere feestdagen is de locatie gesloten.

KDV/BSO de “Dassenburcht ” Gramsbergen
De Binder 4 7783 HA Gramsbergen

LRK nummer KDV 303651192
LRK nummer BSO 114666416

mail; locatiegramsbergen@kinderdagverblijfdedassenburcht.nl
Telefoonnummer locatie 06-30762128
Voor GGD rapporten zie tabblad “informatie

Dit zijn de kernwaarden van onze organisatie:

Passie

“Hartstocht voor kinderen”

Flexibel

“Meegaand & plooibaar”

Betrokken

“Aanwezig & bespreekbaar”

Persoonlijk

“Een eigen karakter”

Professioneel

“Goed & vakkundig